KICK BOKS, MUAY THAI ve MMA İÇİN DOĞRU ADRESTESİNİZ…

Muaythai Avrupa Şampiyonası 24-27 Temmuz 2013 Tarihlerinde Portekiz’de Yapıldı

[ad] Empty ad slot (#1)!

Muaythai Avrupa Şampiyonası 24-27 Temmuz 2013 Tarihlerinde Portekiz’de Yapıldı

28 Ülkeden 450 sporcunun katıldığı Avrupa Muaythai Şampiyonası 28 Temmuz 2013 tarihinde yapılan madalya töreni ile sona erdi.

Avrupa Muay Thai Şampiyonsında tek altın madalya gösterdiği üstün performansla, geçen yılın Dünya Şampiyonu 45 Kg Büyük Bayanlar kategorisinde maç yapan sporcumuz Rumeysa Burulay’dan geldi. Şampiyon sporcumuz, önce yarı finalde Belerus’lu rakibi Liashkevich Alena’yı malup etti ve daha sonra Rusya’lı rakibi Babayan Alina’yı finalde yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.

Sporcularımız, şampiyonanın ilk gününden yarı final gününe kadar yarışmalarda çok iyi bir performans sergileyerek 13 kategori ve siklette yarı final müsabakası elde etme başarısı gösterdiler. 27 Temmuz Cumartesi oynana yarı final müsabakalarında ise 12 maçı kaybederek bronz madalyada kaldılar.

24 Temmuz ‘da başlayan 2013 Avrupa Muay Thai Şampiyonasına Türk Milli Takımı 8 bayan 12 erkek 20 Sporcu ile katıldı. Avrupa Muaythai Şampiyonasından 1 Altın 12 bronz madalya ile dönen kafilemiz ile gili federasyon yöneticilerimiz şu yorumları yaptı:

Muaythai Milli Takımlar Teknik Direktörü Yılmaz Çeken; takmımız her kategoride ilk üçe girerek madalya aldı durumumuz kötü değil ama altın madalya sayımız az. Daha çok çalışmamız gerekli dedi.

Konu ile ilgili değerlendirme yapan;

Muaythai Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Teknik’ten sorumlu İcra Kurulu Başkan vekili Okşar Taştan;

Federasyonumuzun maddi olanaksızlıklar yaşamasına rağmen zor şartlarda’da olsa 3 hazırlık kampı yaptık, sporcuların ve teknik ekibin istediği şartları sağladık, maddi olanaklar olmadığı halde takımı en bu şampiyonaya iştirak ettirdik, çok iyi madalya aldık bu şartlara göre sonuç kötü değil ancak biz en az 3-5 Altın madalya istiyorduk ama yinede Avrupa’da ilk beşlerdeyiz bu bize yetmez, bizim Rusları, Belerus’ları, Ukrayna’lıları yenmemiz şart, bu ülkeleri geçmeden altın madalya gelmez dedi.

Okşar Taştan; Türkiye’ye dönüldükten sonra önce teknik daha sonra idari bir toplantı ile istişare edilip teknik kapasite hususunda bir proje yapmak gerektiğinin ihtiyacı olduğunu ifade etti.

[ad] Empty ad slot (#1)!